Home Newsletter Forum Kontakt
 
   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Home Festival      Visitors Info      Linkovi      Kontakt      Info Vinkovci 2018.       
Novosti  
Okrugli stolovi  
Sam svoj majstor  
Zanimljivosti  
Lampe  
Savjeti  
 Media
Izlog festivala
Foto galerije
Video galerije
Vaši komentari
Download
 Izdvojeno
Audiofil.net
Audiofil.net
Facebook

 

 
Umag 2011.
Krasno 2010.  
Umag 2011.  
Bjelovar 2012.  
Sisak 2015  

Image and video hosting by TinyPic

 

Kao da je jučer bio prvi Triode festival u Krasnom a već je iza nas i drugi u Umagu. I kako uvijek biva, neke stvari su ostale iste a neke su se promijenile. Ista je naravno ostala količina pozitivne energije koju su sami učesnici unijeli na festival. Ma ne ista nego i veća, a najbolji svjedok tome je da su događaji trajali do kasnih nočnih ili bolje rečeno ranih jutarnjih sati a da nitko nije osjećao umor.

A ono što se promijenilo, to je sama organiziranost festivala koja je bila na daleko višem nivou. Od public relation prema hotelu do organiziranosti samih događaja na festivalu. Ove godine se uspio postići i poštivati raspored slušanja tako da su svi učesnici imali priliku ravnopravno predstaviti svoje uratke i sisteme bez da jedni druge ometaju, a osim toga su se naravno do duboko u noć vršila preštekavanja pojačala, zvučnika, playera I gramofona u svim međusobnim kombinacijama tako da je svatko od učesnika imao prilike provjerit kako njegovi uratci zvuće u vrlo različitim sistemima.

I što veseli, uspjeli smo organizirati i okrugle stolove (ilimzn – ground loop; sstrsat – oscilacije / stabilnost pojačala; Ishmael – zvučnici; Nikola Vukušić – predstavljanje knjige “Cevni Pojačivaći”). Interes za ove okrugle stolove je bio izuzeta, a to nam daje poticaj da na idučem, trećem, Triode fesstivalu bacimo još više težišta na njih pogotovo iz razloga što će treči Triode Festival imati direktni video prijenos na nasoj www.triodefestival.com stranici.

Nikoga od učesnika ne treba posebno isticati, svi su dali ogroman doprinos da ova manifestacija potpuno uspije. Vise od 10 kompletno operativnih sistema, neki u potpunosti rad jednog autora a neki kombinacija radova dva ili više autora su najbolja potvrda tome.

Da dojam bude kompletan, jako veseli povratak gramofona. Ukupno 3 gramofona i naravno phono pretpojačala neophodna za rad s njima su bili predstavljeni na festivalu. Nema sumnje da će ih na idučem festival biti i više.

I što reći na kraju? Ništa drugo osim veliko hvala svim učesnicima koji ni u ovim teškim recesijskim vremenima nisu žalili uložiti vlastita sredstva I trud da manifestacija potpuno uspije. Takav entuzijazam je najbolja garancija da će triode i dalje svijetliti i zvučati.

Dame I gospodo, proglašavam drugi Triode Festival u Umagu zatvorenim a pripreme za treći triode festival otvorenim.

sstrsat

 

Triode
       
       
Copyrights by Triode Festival 2017. All rights reserved.